Kultura svima – smjernice za inkluzivne kulturne prakse za osobe oštećena vida

Još nas dojmovi nisu prošli od prethodne edukacije, a uskoro je već vrijeme za novu.
Ovaj put Inkluzivno kulturno vijeće mladih (IKVM) Kultura svima zajedno s PPMHP i Tiflološkim muzejem iz Zagreba održava edukaciju za inkluzivne kulturne prakse za osobe oštećena vida. Edukacija će se održati 25.4. u 13:00. u Mramornoj dvorani. 
Družimo se po prvi puta u Pomorskom i povijesnom muzeju hrvatskog primorja, gdje će nas članovi vijeća provesti u inkluzivnu šetnju te istaknuti pozitivne istaknuti pozitivne primjere njihovih inkluzivnih praksi. Na ovoj edukaciji ćemo imati priliku i pogledati izložbu Dotakni svijet – izložbu pomagala za slijepe i slabovidne uz video prezentaciju kako se ta pomagala koriste. 
Nakon toga će dr.sc Morana Vouk Nikolić, muzejska savjetnica zagrebačkog Tiflološkog muzeja održati predavanje o inkluzivnim kulturnim praksama za osobe oštećena vida kako bismo senzibilizirali i osnažili radnice i radnike u kulturi za potrebe slijepih i slabovidnih posjetitelja kroz radionicu, primjere inkluzivne prakse te o mogućnostima prilagodbe prostora, sadržaja i komunikacije.

Prijaviti se možete putem Google obrasca.

Još jednom pozivamo svih na učenje i stvaranje inkluzivnijeg i solidarnijeg društva za sve nas — zajedno.

Kultura svima!

Budi dio promjene, inkluzivirajmo kulturu zajedno! Želiš biti dio promjene? Želiš naučiti kako inkluzivirati svoju praksu? Imaš sjajne ideje za inkluziviranje koje želiš podijeliti s drugima? Javi nam se na kulturasvima@filmsvima.com i stvarajmo zajedno inkluzivnije i solidarnije društvo. Za sve nas.

Projekt udruge Filmaktiv, naziva Kultura svima financiran je sredstvima Europske unije u okviru Programa Impact4Values. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Financirano sredstvima Europske unije.