Kultura svima — edukacije i ćakule, GKR, 4.4.2024.

Ovaj tjedan je Inkluzivno kulturno vijeće mladih (IKVM) Kultura svima održalo svoju prvu edukaciju za kapacitiranje radnica i radnika u kulturi za inkluzivan i ravnopravan rad sa slijepim i slabovidnim osobama. 

Na ovom susretu obišli smo novootvorenu Gradskom knjižnicom Rijeka i predstavili što smo radili u prošlom ciklusu projekta Kultura svima, nakon čega smo odradili edukaciju uz Tinu Tus i Anamariju Šepl, članice IKVM Kultura svima, te prof. Matiju Rubinića. 

Ponosni smo na našu ekipu radnica i radnika u kulturi koji su nakon ove edukacije opremljeniji znanjem potrebnim za kreiranje inkluzivnije zajednice. 

Podsjećamo i na to da je nakon ove edukacije Rijeka obogaćena malim audio inkluzivnim hubom Gradske knjižnice Rijeka u kojem su na raspolaganju za stvaranje vaših inkluzivnih audio aktivnosti naše Tina Tus i Anamarija Šepl. GKRi inkluzivni audio hub je dostupan svima na korištenje. 

Uskoro se opet družimo, a do tada učimo zajedno i stvarajmo inkluzivnije i solidarnije društvo za sve nas — zajedno.

Kultura svima!

Budi dio promjene, inkluzivirajmo kulturu zajedno! Želiš biti dio promjene? Želiš naučiti kako inkluzivirati svoju praksu? Imaš sjajne ideje za inkluziviranje koje želiš podijeliti s drugima? Javi nam se na kulturasvima@filmsvima.com i stvarajmo zajedno inkluzivnije i solidarnije društvo. Za sve nas.

Projekt udruge Filmaktiv, naziva Kultura svima financiran je sredstvima Europske unije u okviru Programa Impact4Values. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Financirano sredstvima Europske unije.

📸 Dalibora Bijelić