Kultura svima inkluzivne ćakule i edukacije — Gradska knjižnica Rijeka

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog istraživanja i analize riječkih institucija u kulturi, Inkluzivno kulturno vijeće mladih (IKVM) Kultura svima odlučilo je pokrenuti edukacije za inkluziviranje svih nas. Kroz radionice, ćakule, razmjene dobrih praksi i podršku u inkluzivizaciji idućih godinu dana želimo obogatiti riječku kulturu, a u tome ste dobrodošli — i svi vi.
Radionice, edukacije, ćakule otvorene su svima, a najviše će doprinijeti kapacitiranju radnica i radnika u kulturi. 
Prva takva edukacija, koja za cilj ima kapacitiranje radnica i radnika u kulturi za inkluzivan i ravnopravan rad sa slijepim i slabovidnim osobama, dogodit će se 4.4. u 13:00 u novootvorenoj Gradskoj knjižnici Rijeka.
Plan je ovakav: sastajemo se u GKRi gdje će nas članovi IKVM Kultura svima provesti kroz instituciju i predstaviti nam pozitivne primjere inkluzivizacije koju GKR uspješno provodi. Cilj je predstaviti sjajne inkluzivne aktivnosti koje se već događaju u našoj zajednici kako bismo učili jedni od drugih, ali se i — inspirirali te međusobno potaknuli.
U drugom dijelu susreta Tina Tus i Anamarija Šepl, članice IKVM Kultura svima, učit će nas snimanju i montaži različitih audio sadržaja kako bismo svi skupa postalli makar mrvicu više audio inkluzivni. Od tog trenutka će u GKRi (ne)službeno postojati mali audio inkluzivni hub koji će biti dostupan svima na korištenje. 
Prijaviti se možete putem Google obrasca.
Još jednom pozivamo svih na učenje i stvaranje inkluzivnijeg i solidarnijeg društvo za sve nas — zajedno.

Kultura svima!

Budi dio promjene, inkluzivirajmo kulturu zajedno! Želiš biti dio promjene? Želiš naučiti kako inkluzivirati svoju praksu? Imaš sjajne ideje za inkluziviranje koje želiš podijeliti s drugima? Javi nam se na kulturasvima@filmsvima.com i stvarajmo zajedno inkluzivnije i solidarnije društvo. Za sve nas.

Projekt udruge Filmaktiv, naziva Kultura svima financiran je sredstvima Europske unije u okviru Programa Impact4Values. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Financirano sredstvima Europske unije.