Kazalište svima: prvi program inkluzivne pretplate, Gospođa ministarka 31.10.2024.

Uzbudljive vijesti za ljubitelje kazališta: Kultura svima donosi novu suradnju s HNK Ivan pl. Zajc, i to u formi — inkluzivne pretplate! U četvrtak 31.10. u 19:30 program pretplate otvara predstava komediografa Branislava Nušića Gospođa ministarka. Priča o ženi novopečenog političara čiji se život mijenja preko noći stekla je kultni status zbog svoje komičnosti u prikazu uskogrudnog mentaliteta balkanske obitelji koja se zapliće u intrige i spletke, ponajviše na vlastitu štetu. Glavnu ulogu Živke Popović utjelovit će Prvakinja drame, Prvakinja kazališta u Rijeci, a od 2019. godine i nacionalna prvakinja, legendarna Olivera Baljak. Dramu u trajanju od dva sata režirala i adaptirala je Tatjana Mandić Rigonat, a izvodi se u čast 40 godina umjetničkog rada Olivere Baljak u HNK Zajc.

Uz ovu fantastičnu predstavu HNK Ivana pl. Zajca u suradnji s Kulturom svima svugdje službeno započinje s redovnim programom inkluzivnih predstava prilagođenih gluhim i nagluhim osobama kroz inkluzivne titlove i s prevoditeljima za hrvatski znakovni jezik kao i slijepim i slabovidnim osobama kroz dostupnu audiodeskripciju. Ovaj bitan korak omogućen je zbog izvrsne recepcije prve inkluzivne predstave HNK Ivana pl. Zajca — Glorija Senke Bulić održane u lipnju. Sve to je rezultiralo novom inkluzivnom kulturnom praksom — inkluzivnom pretplatom na program kazališta koja osigurava osobama s invaliditetom 5 predstava besplatno uz Europsku iskaznicu za OSI, dok će pratnja uz popust od 50% pretplatu platiti 39,5€. Pretplata se kupuje na blagajni kazališta, a više informacija o cjelokupnom programu dostupno je na web stranici HNK Zajc.

Od Glorije do Gospođe ministarke, inkluzivna pretplata tek je početak za Kulturu svima. Zahvaljujući odličnoj suradnji s kazalištem koje je spremno za poduzimanje važnih i nužnih koraka u implementiranju inkluzivnih praksi, s ponosom vas pozivamo da nam se pridružite i da svojim dolaskom pokažete da put prema inkluzivnijem društvo gradimo — zajedno!

Kultura svima! Kazalište svima!

Budi dio promjene, inkluzivirajmo kulturu zajedno! Želiš biti dio promjene? Želiš naučiti kako inkluzivirati svoju praksu? Imaš sjajne ideje za inkluziviranje koje želiš podijeliti s drugima? Javi nam se na [email protected] i stvarajmo zajedno inkluzivnije i solidarnije društvo. Za sve nas.

Kazalište svima provode HNK Ivan pl. Zajc i udruga Kultura svima svugdje uz podršku udruge Filmaktiv kroz program Kultura svima.


Warning: Array to string conversion in /home/filmsvima/domains/kulturasvima.filmsvima.com/public_html/wp/wp-content/themes/kulturasvima/inc/wm-extra.php on line 72
Array